SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Salzburg 0 - 0 Atiker Konyaspor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki 4. maçında Atiker Konyaspor, deplasmanda Salzburg'un konuğu oldu. Rakibi karşısında dirençli bir oyun sergileyen Atiker Konyaspor, Salzburg'un pozisyon bulmasına izin vermedi ve mücadele 0-0 sona erdi. Atiker Konyaspor, aldığı bu beraberlikle grupta puanını 4'e yükseltti ve üst tura çıkma umutlarını devam ettirdi.

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4. maçında Salzburg deplasmanına çıktı.

Salzburg karşısında dirençli bir oyun sergileyen Atiker Konyaspor, Rakibinin net fırsatlar bulmasına izin vermedi. Savunmada dirençli bir görüntü sergileyen Atiker Konyaspor, aynı başarıyı hücumda gösteremeyince mücadelede 0-0 sona erdi.

İki hafta önce kendi sahasında Salzburg'a 2-0 mağlup olan Atiker Konyaspor, rakibiyle deplasmanda berabere kalarak önemli bir puan kazanmış oldu.

Atiker Konyaspor, aldığı bu beraberlikle grupta puanını 4'e yükseltti. Salzburg ise grupta puanını 8 yaptı ve üst tura çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Gruptaki diğer maçta Vitoria Guimares, Marsilya'yı sahasında 1-0 mağlup etti.

MAÇTAN NOTLAR

Atiker Konyaspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Avusturya temsilcisi Salzburg ile yaptıkları maçta, Süper Lig'de son oynadıkları Osmanlıspor müsabakasının ilk 11'ine göre kadroda 4 değişikliğe gitti.

Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan Ali Turan, Filipovic ve Fofana'yı yedek soyunduran Özdilek, forvet oyuncusu Freday Eze'yi ise Salzburg kafilesine dahil etmedi. Bu oyuncuların yerine ise Selim Ay, Moke, Musa Araz ve Evouna görev yaptı.

Mehmet Özdilek, yeni takımının başında ilk Avrupa kupası maçı heyecanını Salzburg karşısında yaşadı.

Atiker Konyaspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın yerine göreve getirilen Özdilek, ilk resmi maçına Süper Lig'deki Osmanlıspor müsabakasında çıkmıştı.

Atiker Konyasporlu taraftarlar, takımlarını Salzburg deplasmanında yalnız bırakmadı. Yeşil-beyazlı yaklaşık 900 taraftar, tribünden takımına destek verdi.

Öte yandan, 30 bin kişilik Salzburg Stadı'nın büyük bölümünün boş olduğu gözlendi.

Rose'den 1 değişiklik

Salzburg Teknik Direktörü Marco Rose ise Avusturya liginde Rheindorf Altach'ı 2-0 yendikleri maçın kadrosuna göre bir değişikliğe gitti.

Rose, Rheindorf Altach maçında ilk 11'de yer alan Onguene'nin yerine Miranda'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahasına ortasında top, savunmadan döndü. Dönen topu önünde bulan Ömer Ali Şahiner'in altıpas üzerinden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
13. dakikada Ömer Ali Şahiner'in kullandığı kornerde, altıpas üzerinde topla buluşan Selim Ay'ın vuruşunda, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
27. dakikada Atiker Konyaspor savunmasının hatasında Dabbur ceza sahasında topu önünde buldu. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.
32. dakikada Salzburg'da Wolf'un ceza sahası dışından vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti.
36. dakikada orta sahadan kısa paslarla kaleye ilerleyen Salzburg'da Haidara'nın şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.
45. dakikada Evouna'nın pasında sağ çaprazda topla buluşan Skubic'in şutunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

İkinci yarı

53. dakikada kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Samassekou'nun şutunda kaleci Serkan topu çeldi.
56. dakikada Wolf'un kısa pasıyla topla buluşan Dabbur ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekti, top yerden dışarıya çıktı.
78. dakikada Salzburg atağında sol kanattan ceza sahasına Lainen'in ortasında Dabbur kafayla vurduğu top avuta çıktı.
83. dakikada Ömer Ali'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde yükselen Milosevic'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya çıktı.
90. dakikada Salzburg atağında topla buluşan Dabbur'un pasında topu önünde bulan Schlager'in yerden sert vuruşunda kaleci Serkan son anda ayağıyla topu kornere gönderdi.

STAT: Red Bull Arena
HAKEMLER: Paolo Mazzoleni, Matteo Passeri, Alessandro Costanzo
SALZBURG: Stankovic, Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer, Samassekou, Haidara (Dk. 74 Yabo), Berisha, Wolf (Dk. 69 Minamino), Dabbur, Gulbrandsen (Dk. 87 Schlager)
ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Moke, Ferhat, Bourabia, Jonsson (Dk. 46 Ali Çamdalı), Ömer Ali, Musa (Dk. 62 Fofana), Milosevic (Dk. 89 Volkan), Evouna
SARI KARTLAR: Jonsson, Ali Çamdalı (Atiker Konyaspor)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler