SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlerin Semih Erden kapışması!

Geçtiğimiz sezon ortasında Darüşşafaka ile yollarını ayıran Semih Erden, Milli Takım ile Eurobasket 2017 hazırlıklarını sürdürüyor. Omzundan ameliyat olduktan sonra bireysel olarak güçlendirme çalışmaları yapan deneyimli pivot, yeni sezon öncesi transferin de gözdelerinden.

Hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den birçok takımın Semih Erden’i kadrosuna katmak istediği öğrenildi. Milli oyuncuyu transfer etmek isteyen takımlar şöyle:

Şu sıralar Semih Erden için Türkiye’den en favori görünen kulüp Beşiktaş Sompo Japan. Vladimir Stimac’ın ayrılmasından sonra kadrosuna mutlaka bir pivot takviyesi yapmak isteyen Siyah-Beyazlılar, milli oyuncunun menajerleriyle temas kurdu. Coach Ufuk Sarıca’nın da milli takımda sık sık güvendiğini dile getirdiği Semih Erden’in önümüzdeki sezon Siyah-Beyazlı formayı giymesi oldukça muhtemel.

2.13’lük oyuncuyu tek isteyen Türk takımı Beşiktaş Sompo Japan değil. Bu sezon yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray Odeabank da Semih Erden’i kadrosunda görmek istiyor. Ancak şu ana kadar ciddi bir görüşme olmadı. Sadece zemin yoklandı.

Milli oyuncuyu Türkiye’den isteyen diğer bir takım ise Anadolu Efes. Alen Omic ile yolları ayırmak isteyen Lacivert-Beyazlılar da, ilerleyen günlerde Semih için bir hamle yapabilir.

Önümüzdeki sezon THY Euroleague’de mücadele edecek olan Khimki, milli oyuncunun menajerleriyle temas halinde… Coach Giorgios Bartzokas’ı getirdikten sonra kadrosunda Anadolu Efes forması giyen Tyler Honeycutt ve sezonu Darüşşafaka’da geçiren James Anderson’ı katan Rus kulübü, Semih Erden için zemin yokladı.

Önümüzdeki sezon Almanya’da iddialı bir kadro kurup, Euroleague biletini kapmak isteyen Bayern Münih de 31 yaşındaki oyuncu için devrede… Aynı zamanda İspanyol kulüpleri de Semih Erden ile ilgileniyor. Valencia Basket ve Unicaja Malaga, deneyimli basketbolcuyu kadrosunda görmek isteyen diğer takımlar…

Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka ile ligde 8 maça çıkan Semih Erden, Yeşil-Siyahlı formayla 5.7 sayı, 4 ribaund, 0.8 asist ve 0.7 top çalma istatistikleri yakaladı. Deneyimli oyuncunun Eurobasket 2017’den sonra imza atacağı ifade edildi.

Canlı Skor


En Çok Aranan Haberler