SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darüşşafaka 69 - 67 Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin ikinci hafta maçında Darüşşafaka Basketbol ile karşı karşıya geldi. Volkswagen Arena'da oynanan mücadeleyi Darüşşafaka, 69-67 kazandı.

Darüşşafaka - Galatasaray Odeabank mücadelesini Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de izledi.

Galatasaray Odeabank maça Alex Renfroe – Dwigth Hardy – Scotty Hopson – DaJuan Summers – Rakeem Christmas beşiyle başlarken Darüşşafaka Basketbol ise Doğuş Özdemiroğlu – Scottie Wilbekin – JaJuan Johnson – Howard Sant-Roos – Michael Eric beşiyle parkedeydi.

Karşılaşmada ilk sayılar Hopson'ın turnike basketiyle geldi. Dört dakikalık bölümde hücum etmekte zorlanan sarı-kırmızılılarda Başantrenör Erman Kunter molasına başvurdu (11-3). Mola dönüşünde Emir ve Göksenin ikilisiyle sayılar bulan Galatasaray, ilk 10 dakikalık bölümü 26-19 geride kapattı.

İkinci çeyreğe 10-3'lük seriyle hızlı giren Galatasaray Odeabank beş dakikalık bölümde skoru 29-29'a getirmeyi başardı. Bu bölümde sayılar Christmas – Emir ikilisiyle geldi. Hopson ve Göksenin ikilisiyle de serbest atış çizgisinden sayılar bulan sarı-kırmızılılar çeyreğin bitimine üç dakika kala 33-31 öne fırladı. Kalan bölümde ev sahibi ekibi yeniden öne geçince soyunma odasına 40-36'lık skorla girildi.

Galatasaray Odeabank ikinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyreğe de hızlı girdi ve 5-0'lık seriyle 41-40 öne fırladı. Beş dakika geride kalırken iki ekip de birbirine net üstünlük kurmakta zorlandı. Bu bölümde televizyon molasına 47-46 Darüşşafaka'nın üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşünde gelen karşılıklı basketlerle final periyoduna 54-50 ev sahibi ekibi önde girdi.

Sarı-kırmızılılar dördüncü çeyreğe Hardy'nin üst üste beş sayısıyla başladı ve iki dakikada 55-54 öne geçti. Savunmasını ilk dakikalarda sıkı tutan Galatasaray, hücumda da Hopson smacıyla üstünlüğünü korumayı başardı. Karşılaşmanın bitimine 07:30 kala Erman Kunter molasına başvurdu (57-57). Mola dönüşünde iki ekip de skor üretmekte zorlanırken bitime beş dakika kala skor 59'da eşitlendi. Son bölümlere girilirken önce Christmas'ın, ardından da Hardy'nin pota altından bulduğu basketlerle sarı-kırmızılılar 65-61 öne fırladı ve Darüşşafaka molası geldi. Bu bölümde Ege Arar beş faulle kenardaydı. Ev sahibi ekibi bu bölümde serbest atış çizgisinden sayılar bulurken Galatasaray'da Summers orta mesafeden kaydettiği basketle sarı-kırmızılıların üstünlüğünü korudu (67-66). Karşılaşmanın son anları büyük mücadeleye sahne olurken Darüşşafaka bitime 15 saniye kala 68-67 öne geçince Erman Kunter mola istedi. Mola dönüşünde iki hücumdan da yararlanamayan Galatasaray Odeabank mücadeleden 69-67 mağlup ayrıldı.

Salon: Volkswagen Arena
Hakemler: Erşan Kartal, Alper Özgök, Kerem Baki
Darüşşafaka: Wilbekin 16, Sant Roos 9, Johnson 22, Eric 5, Kartal Özırmak 2, Cummings 3, Okben Ulubay 5, Doğuş Özdemiroğlu 3, Furkan Aldemir 4, Bell
Galatasaray Odeabank: Renfroe 2, Hardy 8, Hopson 11, Summers 10, Christmas 12, Ege Arar, Emir Preldzic 16, Göksenin Köksal 8
1. Periyot: 26-19
Devre: 40-36
3. Periyot: 54-50
5 Faulle çıkanlar: 28.59 Cummings (Darüşşafaka), 36.41 Ege Arar, 37.57 Summers (Galatasaray Odeabank)

En Çok Aranan Haberler