SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş: 'Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak'

Monaco'yu deplasmanda 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup eden ve Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Şenol Güneş, iç sahada Monaco'yu yenmeleri halinde gruptan çıkacaklarını belirtti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Monaco'yu deplasmanda 2-1 yendikleri Şampiyonlar Ligi G Grubu maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları;

Hak ettiğimiz sonucu iyi oyunumuzla aldık. Pozisyonları da bulduk, gol de yedik ama oyundan hiç kopmadık. Geridenn gelip maçı aldık. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Kaliteli ve iyi niyetli bir şekilde görev yaptılar. Çok çalışınca şansımız arttı.

'Umarım biz de ders alırız'

Tüm takımların hala şansı var. Önümüzdeki maça bakacağız. Ambiyans çok güzeldi. Pahalı ama çok iyi oyuncuları var Monaco'nun. Kaybetmiş olabilirler ama çok önemli bir kulüp ve ders alınması gereken bir kulüp. 100 milyon civarında yatırım yaptılar. Kaybedebilirler de, kazanabilirler de. Bunu dünyanın sonu olarak görmüyorlar. Umarım biz de bunlardan ders alırız.

Avantajımız arttı. Yine de garantisi yok. 3 maç kazandık, bu güzel bir şey. Kalan 3 maçta Monaco'yu yenersek iş biter.

'Bana değil, Türk futboluna zararı olur'

Eleştiri ile ilgili şu anda konuşacak değiliz, doğru değil. Bana zararı olmaz, Türk futboluna zararı olur. Onu zamanı gelince konuşuruz. Eleştiriden ve övgüden çok duygusal nedenlerle, kişisel düşüncelerle hareket ediliyor. Benim konum değil. Bunu sonra konuşuruz.

Kaliteli iyi oyuncularımızın, disiplinli oynamasının karşılığını aldık. Rakip iyi bir takım, genç oyuncuları var. Biz de tecrübemiz ve aklımızla maçı kazandığımızı düşünüyorum.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi performansı

Bir yere koştuğumuz yok. İşimizi iyi yapmak istiyoruz. Öncelikle gruptan çıkmak istiyoruz. Biz biraz ülkemizde hızlı gideriz ya da yıkarız diye korkum her zaman var. Oyuncularımızın burada ne yapacağı önemlidir. 100 milyon harcadıktan sonra oluşturulan bir takıma karşı oynadık. Öncelikle bireysel ve takım olarak ne oynuyoruz onu görmeliyiz.

Cenk Tosun yorumu

Cenk'in sadece çalışma ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çalışana Allah yardım eder. Daha işin başında ve inşallah devam eder.

Şampiyonlar Ligi'nde hedef ne olacak?

Başından bu yana takımla birlikteyiz. Futbol bir keyif oyunu. Büyük paraların döndüğü ortamda seyircimiz de fazla. Burada aklımızda sadece top oynamak var. Biz ama farklı şeylerle ilgileniyoruz. Medya olsun, saha olsun, bir sürü farklı konu konuşuluyor. Devre arasında konuşacağımız konular var, inşallah o zaman konuşuruz. Futbol bir oyun. Çok nüfusu olan bir ülke kazanmıyor. Çok düşük nüfuslu takım da kazanıyor. Çıtayı neye göre koyacağımıza bağlı. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkınca ilk maç yenilince farklı olacak. Rakam olarak biz çok altta gidiyoruz. Biz 5 milyonluk oyuncu ile onlar; 20-30 milyonluk oyuncu ile oynuyor.

'Her maça aynı hazırlanıyoruz'

Futbolu herkes konuştuğu için değer buluyor. Futbol konuşulan bir oyun olduğu için taraftarı fazla oluyor. İşini yapmak isteyen uzmanlara saygısızlık yapılıyor. Biz her maça aynı hazırlanıyoruz. Bizim oyuncularımızın farklı niyetleri yok. Maç kötüyse eleştiri alacaktır. Hep çıta üzerinden konuştuk ama çok konuşmayın yoksa atlayamayız ve altında kalırız.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler