SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çaykur Rizespor 6 - 0 Bursaspor

Çaykur Rizespor'dan Bursaspor'a farklı tarife... Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Karadeniz ekibi, sahasında Bursa'yı 6-0 mağlup etti ve ligde kalabilme adına önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Bursaspor oynadı son 3 maçta kalesinde 16 gol gördü ve tarihinin en kötü performansına imza attı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Bursaspor'u 6-0'lık skorla farklı mağlup etti.

Ev sahibi ekip mücadele hızlı ve coşkulu başladı. Hikmet Karaman'ın öğrencileri golü de erken bulmayı başardı. Yeşil-Mavili ekip, 7 ve 36. dakikalarda Leonard Kweuke'nin golleriyle 2-0 öne geçti. Oğulcan Çağlayan ve Recep Niyaz'ın 45. dakikadaki golleriyle fark bir anda 4'e çıktı ve ilk devre 4-0 Çaykur Rizespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devre Karadeniz ekibi'nin etkili oyunu devam etti. 81. dakikada Edomwonyi farkı 5'e çıkardı ve maçta son sözü ise Igiebor koydu. Sahadan 6-0'lık zaferle ayrılan Çaykur Rizespor ligde kalabilme adına önemli bir galibiyet aldı.

Bu skorun ardından Çaykur Rizespor puanını 27'ye yükseltti. Bursaspor ise 35 puanda kaldı.

HARUN TEKİN GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Bursaspor’un başarılı kalecisi Harun Tekin, 6-0 yenildikleri Çaykur Rizespor maçının ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Geçen hafta da Galatasaray’dan 5 gol yiyen milli kaleci, yayıncı kuruluşa gözyaşları içinde röportaj verdi.

Harun Tekin, “Çok üzgünüm camiadan ve taraftarlardan özür diliyorum. Kendimize çekidüzen vermemiz gerek. Gerçekten çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Kazanılan köşe vuruşunda Süleyman Koç'un ceza sahasına sağdan yaptığı ortada Kweuke, altıpasın önünde iyi yükselerek topu kafayla filelere gönderdi: 1-0
11. dakikada soldan Aziz Eraltay'ın ceza sahasına ortasında, Kubilay Kanatsızkuş'un bomboş pozisyonda yerden gelişine sert şutunda, kaleci Gökhan Akkan iki hamlede topu kontrol etti.
25. dakikada ceza yayı üzerinden Kweuke'nin ara pasında, ceza sahasına giren Fink'in bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'de kaldı.
37. dakikada Çaykur Rizespor, farkı 2'ye çıkardı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Dhurgham İsmail'in topuna Bursaspor defansında Sivok yatarak müdahale etmek istese de meşin yuvarlak bir kez daha Iraklı futbolcunun önünde kaldı. Dhurgham İsmail'in altıpas içerisine havalandırdığı topa iyi yükselen Kweuke, kafayla meşin yuvarlağı boş filelere gönderdi: 2-0
45. dakikada Çaykur Rizespor skoru 3-0'a taşıdı. Ceza sahasına giren Recep Niyaz'ın ara pasında Bursaspor defansının müdahale ettiği top, Oğulcan Çağlayan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yerden vuruşunda, top filelere gitti.
45+2. dakikada Çaykur Rizespor, dördüncü golü buldu. Süleyman Koç'un sağdan ceza sahasına ortasında, altıpas içerisinde Recep Niyaz'ın gelişine vuruşunda, yerden seken top kaleci Harun Tekin'in üzerinden filelerle buluştu: 4-0
Karşılaşmanın ilk yarısı, Çaykur Rizespor'un 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler