SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2018 Yükselme Ligi değişiklikleri

2018 Sezonu öncesinde Yükselme Ligi için yaptığımız değişiklikleri sizinle paylaşmak istiyoruz.

- Yükselme Ligi (YL) karşılaşmaları lig aşamasından itibaren Riot Games Türkiye ofisinde oynanacak

- Şampiyonluk Ligi (ŞL) standartlarına yaklaşmak adına yaş sınırına çeşitli düzenlemeler getirdik

- Her takım kadrosunda bir altyapı oyuncusu (17 yaşını doldurmayacak oyuncu) bulundurabilecek

- Organizasyonlar ya ŞL ya YL’de mücadele edecek şekilde tek takıma sahip olabilecek

Herkese merhaba, 2018 Sezonu yaklaşırken 29 Kasım'da Açık Elemelerle başlayacak Yükselme Ligi için değişiklikleri sizinle paylaşmak istedik.

Öncelikle bu değişiklikleri neden yaptığımızla başlayalım:

Riot Games Türkiye ve lig yönetimi olarak öncelikli hedefimiz Türkiye’deki League of Legends espor ekosistemini uluslararası arenada istikrarlı bir şekilde başarılı olacak yapıya kavuşturmak. Bu yapının temellerinde daha profesyonel, rekabetçi ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir lig var. Bunun yanı sıra kuvvetli bir altyapının kurulması da bu yapının temel taşlarından bir tanesi.

Yükselme Ligi Türkiye Ofisinde
Geçtiğimiz senelerde Yükselme Ligi’nin yapısı dahilinde düzeltilmesi gereken kısımlar olduğunun farkındaydık ve bu seneki vizyonumuz doğrultusunda Yükselme Ligi maçlarını lig aşamasından itibaren, aynı Şampiyonluk Ligi’nde olduğu gibi Riot Games Türkiye ofisinde gerçekleştireceğiz.

Bunun sağlayacağı en önemli avantaj, herkesin eşit şartlarda ve profesyonel bir ortamda yarışacağı bir yapının oluşması. Bunun neticesinde de izleyenler için çok daha keyifli, takımlar ve oyuncular için daha adil bir lig deneyiminin yaşanacağını umuyoruz.

Altyapı Oyuncuları ve Her Ligde Tek Takım
Yükselme Ligi’nde yapacağımız bir başka değişiklik yaş sınırlaması konusunda. Detaylarına aşağıda ulaşabileceğiniz bu değişiklik sonucunda takımlara kadrolarını Şampiyonluk Ligi’ne uygun kurma zorunluluğu getirirken, 1 altyapı oyuncusu hakkı vererek (konu hakkında detaylı açıklamayı Önemli Kural Değişiklikleri başlığının altında bulabilirsiniz) ekosistemin sorunlarından biri olan sınırlı oyuncu havuzuna da bir çözüm sağlamak istiyoruz.

Yapacağımız son değişiklikle beraber organizasyonları ŞL veya YL’de aynı anda sadece 1 takım bulundurabilecek şekilde sınırlandırıyoruz. Yeni yapısıyla beraber Yükselme Ligi de tam profesyonel bir lig olacak ve 8 Şampiyonluk Ligi, 6 Yükselme Ligi organizasyonuyla beraber Türkiye’deki League of Legends espor ekosistemini birlikte büyüteceğiz. (lolesports.com)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler