SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç güreşçi Zeynep Acar hedef büyüttü

Milli mayoyla Balkan şampiyonu olan 16 yaşındaki Zeynep Acar, hayalini kurduğu büyük uluslararası şampiyonalara katılabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı güreşte kısa sürede gösterdiği başarının ardından milli takıma çağrılan ve yıldız kızlarda Balkan şampiyonu olan Zeynep Acar, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında podyumda yer alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük Ovacık Spor Lisesinde eğitimine devam eden ve katıldığı turnuvalarda çeşitli dereceler elde eden 16 yaşındaki milli sporcu, son olarak 2-5 Kasım 2017'de Slovenya'da düzenlenen Yıldız Kızlar Balkan Güreş Şampiyonası'nda 38 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Okuldan kalan zamanlarını spora ayıran Zeynep, hafta içi Karabük'te, hafta sonları ise memleketi Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yoğun tempoda antrenman yapıyor.

Milli güreşçi Zeynep sırasıyla katılacağı Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve 20. Uluslararası Zafer Kupası'nda dereceler elde etmeyi amaçlıyor.

Zeynep Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor yapmayı sevdiğini ve bunu profesyonel hale getirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

Başarılı olmak için yoğun şekilde çalıştığını belirten Zeynep, "Ortaokulda karate eğitim alıyordum. Öğretmenlerim beni spor lisesine yönlendirdi. Burada güreş antrenörüyle tanıştıktan sonra güreş hayatına atıldım. Türkiye Şampiyonlarında elde ettiğim derecelerin ardından milli takıma kadar yükseldim." dedi.

Şampiyonluğun getirdiği gurur
Milli güreşçi, antrenörlerin desteğiyle Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Milli takımla birlikte Balkan Şampiyonası'na gittim. Antrenörlerim eşliğinde çok güzel çalıştım. Bizlere büyük destekleri oldu. Romanya, Sırbistan ve Kazakistan'dan güreşçilerle mücadele ederek finale kadar çıktım. Hocalarım bana çok güveniyordu. Finale kadar çıkmak beni çok mutlu etti. Finaldeki rakibimi de yenerek şampiyon oldum. Bu tarif edilemez bir duyguydu. Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak bana ayrı bir gurur verdi."

Yaşı küçük hedefi büyük
Zeynep Acar, 16 Şubat'ta Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, 28-30 Nisan'da da Zafer Kupası'nda yer alacağını aktararak, bu turnuvalarda elde edeceği başarılarla uluslararası büyük organizasyonlara katılmaya hak kazanmak istediğini dile getirdi.

Başarının güven duygusunu pekiştirdiğini ve çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini vurgulayan Zeynep Acar, "En büyük hayalim Dünya Şampiyonası'na gitmek. Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. İnşallah burada birincilik elde ederek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmak istiyorum." diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler