SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vardar 2 - 0 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Vardar ile karşılaştı. Rakibine maç boyunca çok az sayıda pozisyon veren Fenerbahçe, buna karşın bireysel hatalara engel olamadı ve mücadeleden 2-0 yenik ayrıldı. Sarı-lacivertliler, turu geçebilmek için gelecek hafta oynanacak rövanş mücadelesini en az 3 farklı kazanmak zorunda...

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe, play-off ilk maçında Makedon temsilcisi Vardar ile karşılaştı.

Üsküp'te oynanan mücadelede Fenerbahçe, rakibine oranla üstün olan taraftı. Buna karşın pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe, yaptığı bireysel hataların kurbanı oldu ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Vardar'a galibiyeti getiren golü, 20. dakikada Barseghyan kaydetti. Vardar'da Grncarov, 90. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe'de de Josef de Souza, 90+3'te gördüğü kırmızı kartla oyundan atıldı.

Rövanş mücadelesi, 24 Ağustos Perşembe günü saat 20:30'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak.

Stat: II. Filip Arena
Hakemler: Luca Banti, Matteo Passeri, Fabiano Preti (İtalya)
Vardar: Gacevski, Hambartsumyan, Grncarov, Novak, Demiri (Dk. 46 Vladica Brdarevski), Nikolov, Spirovski, Kojasevic (Dk. 67 Jambul Jighauri), Felipe, Blazevski, Barseghyan
Fenerbahçe: Kameni, Şener Özbayraklı (Dk. 72 Chahechouhe), Mehmet Topal, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 83 Isla), Valbuena, Alper Potuk, Ahmethan Köse (Dk. 65 Soldado)
Gol: Dk. 20 Barseghyan, Dk. 90+1 Mehmet Topal (kendi kalesine) (Vardar)
Sarı kart: Dk. 51 Boban Grncarov (Vardar)
Kırmızı kart: Dk. 90 Grncarov (Vardar), Dk. 90+3 Josef de Souza

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Şener Özbayraklı'nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Ozan Tufan'ın çektiği şutta, meşin yuvarlak kaleci Gacevski'de kaldı.
8. dakikada sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın yerden ortasında altıpasta Ahmethan Köse'den önce Vardar savunması topa müdahale ederek, tehlikeyi uzaklaştırdı.
16. dakikada Valbuena'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Şener Özbayraklı'nın şutunda, top üstten auta gitti.
20. dakikada Vardar, Barseghyan'ın golüyle öne geçti. Mehmet Topal'ın uzaklaştıramadığı topla sol çaprazda buluşan Barseghyan, Skrtel'i de geçerek topu Kameni'nin sağından ağlarla buluşturdu: 1-0
28. dakikada, sağ çağrazda topla buluşan Dirar'ın şutunda, kaleci Gacevski son anda topu kornere çeldi.
34. dakikada Şener Özbayraklı'nın pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Alper Potuk'un şutunda, kaleci Gacevski meşin yuvarlağı kornere attı.
41. dakikada De Souza'nın ceza sahası dışından çektiği şutta, top az farkla yandan dışarı çıktı.

Vardar, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

46. Hızlı gelişen Vardar atağında Felipe'nin sol kaanttan arka direğe çıkarttığı topa Barseghyan gelişine bir vole vurdu. Top farklı şekilde üstten auta gitti.
62. Valbuena orta alanda aldığı topu sürdü, sürdü, sağındaki Dirar'a verdi, Dirar'ın şutu savunmaya takıldı.
76. Felipe, ceza sahası yayına kadar sokulup sol ayağı ile palse bir şut çıkarttı. Top üstten auta gitti.
81. Sağ kanattan sıfıra inen Ozan'ın çıkarttığı pasta Soldado ıska geçti. Bir anda topu önünde bulan Ozan'ın şutu kaleci Gacevski'nin üzerine gitti.
87. Soldado ceza sahası dışından şansını denedi. Ama top yandan auta gitti.
90+1: Sağ kanattan gelen topa ters bir vuruş yapan Mehmet Topal, topu kendi ağlarına gönderdi: 2-0

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, deplasmanda Makedonya temsilcisi Vardar ile karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, kalede yeni transfer Carlos Kameni'yi oynattı.

Kocaman, Göztepe karşılaşmasında hatalı bir gol yiyen Volkan Demirel'e yedekler arasında yer verirken, yeni transfer Kameni'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Kameni, Vardar maçıyla sarı-lacivertli formayla ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

Gol yolları genç Ahmethan'a emanet

Aykut Kocaman, forvet hattında ise genç oyuncu Ahmethan Köse'ye şans verdi.

Robin van Persie'nin sakat olduğu Fenerbahçe'de 20 yaşındaki Ahmethan, Vardar karşısında takımı adına gol aradı.

Sarı-lacivertli takımın Villarreal'den transfer ettiği İspanyol forvet Roberto Soldado ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

Fenerbahçe sahaya kalede Kameni, savunmada Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, orta sahada Dirar, Ozan Tufan, De Souza, Valbuena ve ileri uçta Alper Potuk ile Ahmethan Köse ile çıktı.

Sarı-lacivertlilerde Volkan Demirel ve Soldado'nun yanı sıra Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Roman Neustaedter, Oğuz Kağan Güçtekin ve Aatif Chahechouhe yedek kulübesinde şans bekleyen isimler oldu.

Janevski ilk kez

Vardar, Fenerbahçe karşısına yeni teknik direktörü yönetiminde çıktı.

Makedonya temsilcisinde 2 gün önce teknik direktör Goce Sedloski'nin istifa etmesinin ardından, Fenerbahçe karşılaşmasında takımın başında Cedomir Janevski yer aldı.

Fenerbahçe taraftarı Üsküp'te de yalnız bırakmadı

Makedonya deplasmanında Fenerbahçe'yi taraftarları yalnız bırakmadı. 33 bin 460 seyirci kapasiteli II. Filip Arena'da sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan tribünün önemli bir bölümü doldu.

Ev sahibi Vardar'ın taraftarları da tribünlerin büyük bölümünü doldurarak, takımlarını maçın ilk dakikasından itibaren destekledi.

Öte yandan, karşılaşma öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Maçın başlamasından önce bir polis helikopteri stat üzerinde devriye uçuşu yaptı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler