SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aykut Kocaman'dan Galatasaray yorumu: 'Gideceğiz, oynayacağız, kazanacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından gelecek hafta oynayacakları Galatasaray derbisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ı deplasmanda yeneceklerini iddia eden Aykut Kocaman, galibiyete ihtiyaçları olduğunu söyledi. Aykut Kocaman ayrıca, Evkur Yeni Malatyaspor maçından önce gergin olmadığını belirtti.

Süper Lig'de 8. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. Sarı-Lacivertliler mücadeleyi 3-1 kazandı.

Maç sonu yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın açıklamaları şöyle;

Sarı-lacivertli teknik adam "Maç öncesi ana düşünce kazanmaktı. Maç eksiğiyle 11 puan gerideydik. Galatasaray maçının önemini arttırmak için kazanmak zorundaydık. Akhisar bir şey söylenemeyecek maçlardan bir tanesiydi, çok düşük olduğumuz bir maçtı. Yeniden güçlenmek için kazanmak gerekiyordu. Kuvvetli bir skor ve oyun düşünüyorduk. Kuvvetli bir başlangıç oldu. Malatyaspor açık oynadı ve bu da maç boyu işimize gelen bir durum oldu. İkinci yarı oyundan düştük. O ara gelen golden sonra maçın ritmi bir ara kaçtı. Onun dışında söylenecek olumsuz bir şey yok." dedi.

'İstediğimizi alıp geleceğiz'

Galatasaray derbisi hakkında konuşan Aykut Kocaman "Kaybetme lüksümüz yok, bu düşüncelerle gideceğiz. Düşüncelerimizi uygulamak için çaba sarf edeceğiz. Bir iki gün moral yüklenmesi ve özgüven tazelemesi yapacağız. Sonra Galatasaray maçına odaklanacağız. İstediğimizi alıp geleceğiz. Ezeli rekabetin dışında çok kuvvetli bir takım ama bizim kazanmaya son derece ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

'Gergin değildim'

Maçtan önce gergin olduğunun sorulması üzerine konuşan Aykut Kocaman "Bu kadar fark doğru değil. En azından bizim adımıza doğru değildi. Maça çıkarken bunu düşünüyorduk. Devreye kadar camia açısından katlanılabilir, çevrilebilir averajla gidebilmek. Çünkü devreden sonra daha farklı olacağını düşünüyorum. Bunun verdiği bir sıkıntı olabilirdi ama maç öncesi gergin değildim." dedi.

'Gideceğiz, oynayacağız, kazanacağız'

Galatasaray'ın kayıplar yaşayacağını söyleyen Aykut Kocaman "Galatasaray bizimle oynayacak, sonra Trabzon ve Başakşehir deplasmanı, sonra Beşiktaş deplasmanı. Puan ortalamasının normale döneceği maçlar gibi gözüküyor. Derbinin skoru ne olursa olsun Galatasaray da kayıplar yaşayacaktır. Hem bizim için hem diğer takımlar için deplasmanlardaki kayıpların daha fazla olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın da yavaş yavaş buraya gideceğini düşünüyorum. Derbiyi kazanan büyük moral içerisine girecektir. İhtiyacımız kazanmak, gideceğiz, oynayacağız ve daha evvel yaptığımız gibi kazanmak için mücadele edeceğiz. Kazanma inancımızı yitirmeden oynayacağız ve kazanacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin puanı hakkında konuşan sarı-lacivertli teknik adam "Oyunun karşılığı olarak 4-5 puan gerideyiz. Puan ortalamaları mutlaka düşecektir. Çok büyük bir aksilik olmadığı sürece... Kendi ortalamamıza gitmemiz lazım." diye görüş belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler