SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehirspor 1 - 0 Giresunspor

3-3’ün rövanşında Eskişehirspor ile Giresunspor, Yeni Atatürk Stadı’nda bu akşam kozlarını paylaştı. Ev sahibi ekip 9. dakikada Hürriyet'in golü ile maçı 1-0 kazandı ve Play-Off'larda finale yükseldi.

TFF 1. Lig play-off yarı finalinde 3-3 biten ilk maçın rövanşında Eskişehirspor, Giresunspor'u 1-0 mağlup etti ve finale yükseldi.

Giresunspor'da mücadelenin henüz başında girdiği ikili mücadelede yere ters basan Volkan Okumak sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Volkan'ın yerine oyuna Nemanja Tomic girdi. Maça hızlı başlayan Eskişehirspor'da Ofoedu, 8. dakikada ceza sahasına sol taraftan girdi. Nijeryalı futbolcu topu sağ tarafta boş durumda olan Erkan Zengin'e aktardı. Erkan yaptığı vuruşta Eser Altın'ı geçemedi ancak kaleciden seken topu Hürriyet Güçer tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Eskişehirspor, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda da etkili olan taraf ev sahibiydi. Mustafa Denizli'nin öğrencileri, 70. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. Bu dakikada Erkan, soldan taşıdığı topu altıpasta bulunan Hasan Hüseyin'e verdi. Genç futbolcu yakın mesafede yaptığı vuruşta direği geçemedi. Giresunspor, 77. dakikada Özgür Can Özcan ile gole yaklaştı. Sol taraftan yapılan ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Özgür Can, direğe takıldı.

Mücadelede Hürriyet'in 9. dakikada attığı golden başka gol olmadı ve Eskişehirspor mücadeleyi 1-0, eşleşmeyi 4-3 kazanarak play-off'ta finale yükseldi.

Kırmızı-siyahlıların play-off finalindeki rakibi, Göztepe oldu. TFF 1. Lig play-off finali ise 4 Haziran Pazar günü oynanacak.

ESKİŞEHİRSPOR 1 - 0 GİRESUNSPOR
STAT: Yeni Eskişehir
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Samet Çiçek
ESKİŞEHİRSPOR: Kayacan Erdoğan, Hasan Hüseyin Acar, Dorukhan Toköz, Uğur İnceman, Ofoedu (Dk. 77 Akaminko), Tarık Çamdal (Dk. 90+4 Bilal Aziz Özer), Hakan Çinemre, Hürriyet Gücer, Kamil Ahmet Çörekçi, Bruno
GİRESUNSPOR: Eser Altın, Dimitraidis, Volkan Okumak (Dk. 5 Tomic), Abwo (Dk. 64 Dilaver Güçlü), Berkan Yıldırım, Recep Aydın, Özgür Can Özcan, Nascimento, Onur Demir (Dk. 71 Jones), Özgür Yılmaz, Hüsamettin Tut
GOL: Dk. 5 Hürriyet Gücer (Eskişehirspor)
SARI KARTLAR: Dk. 40 Hüsamettin Dut, Dk. 45+2 Onur Demir, Dk. 74 Berkan Yıldırım (Giresunspor), Dk. 63 Uğur İnceman, Dk. 89 Tarık Çamdal (Eskişehirspor)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler