SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek'ten Arda Turan, Asamoah ve Selçuk İnan açıklaması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transferler Ndiaya, Feghouli, Fernando ve Maicon için düzenlenen imza töreninde önemli açıklamalar yaptı. Dursun Özbek, Arda Turan ve Asamoah transferleri için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Dursun Özbek ayrıca Selçuk İnan'ın oynayıp oynamayacağının kararını Tudor'un vereceğini söyledi.

Galatasaray'da yeni transferler Ndiaye, Feghouli, Maicon ve Fernando için imza töreni düzenlendi. Törende Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yer aldı ve gündemdeki konular hakkında önemli ifadeler kullandı.

ÖZBEK'TEN ARDA TURAN AÇIKLAMASI

Arda Turan sorusuna yanıt veren, Dursun Özbek "Galatasaray Kulübü olarak uzun süredir hizmet etmiş futbol takımında bazı bölgelerin yenilenmesi ve takıma yeni heyecan getirecek eksikler tespit edilmiştir. Bu eksikler için harekete geçtik. Hala eksikliklerini hissettiğimiz noktalar var ve bu çalışmaları yapıyoruz. Bu bir bütçe işidir, bütçeye bağlı olarak bu transferler yapılıyor. Ne kadar bonservis kazanırız, hesabı içerisindeyiz ve ona göre yeni oyuncularla ilgili tespit yapacağız. Arda Turan, Galatasaray'ın yetiştirdiği ve Türkiye'nin iftar ettiği bir oyuncumuz. Arda, Türkiye'de oynamak isterse, geleceği yer Galatasaray. Yönetim ve camia, bu buluşmadan mutlu olacaktır. Ancak transfer kolay bir olay değil. İradelerin oluşması lazım. İyi bir takım olabilmek için çalışıyoruz. Transfer bitmeden bilgi vermek yanlış olur. Bu yönde çalışmalar, hazırlıklar sürüyor. Arda ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Asamoah ile ilgili de söyledim. Çalışmalar devam ediyor. Ancak transferler, gönderilecek isimlere bağlı." dedi.

"İLK KEZ BU KADAR HEYECANLANDIM"

Kayserispor maçını yorumlayan Özbek "Başkanlık dönemimde uzun süreden beri, dün akşamki gibi heyecanlandığım bir maç izlememiştim. Transfer riskli bir iş, tutar da tutmaz da. Ancak bunu yapmamız gerekiyordu. Heyecanla maçı izledim ve son derece memnum oldum. yeni gelen arkadaşlar güzel bir performans sergiledi. Galatasaray taraftarı ve maçı izleyenler büyük bir keyif almıştır diye düşünüyorum. Klas bir futbol ortaya koyuldu. Bir iki eksik daha var ama mali yapının izin verdiği çerçevede olacak. Mali yapıyı rahatsız etmeden oyuncu alıp, vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"34 MİLYON EURO VERDİK, 20 MİLYON EURO ALDIK"

Transferlere ödenen paralar hakkında konuşan Özbek, "Riva parası Şubat'ta geldi, başka da para gelmedi. Yapılan transferlerin sözleşme süresi komple hesaplanıp sosyal medyada algı yapılıyor. Son 3 yılda alınan ve satılan oyuncular, birbirine eşit. Bu sene 30 kürü milyon euroluk bütçe yaptık. 34 milyon euro bonservis bedeli ödedik. 20 milyon euroluk bonservis geliri elde ettik. Eli kulağında gidecek bir oyuncu daha var. Yani 14 milyon euro karşılığında 4 yıl hizmet edecek bir takım kurduk. Sabit ödeyeceğimiz maaş 61 milyon euro. Bu seviyede kalacağız. Ayrılması beklenen oyuncular ve onlara göre bu rakamı geliştirmek istiyoruz. İyi futbolcu, iyi para alır. Takımda 42 oyuncu vardı. neticede 18 kişilik kadro yapıyorsunuz, demek ki 24 tanesini tribünde oturtuyorsunuz. Bunlara da maaş veriyorsunuz. Bu oyuncuları iki senede gönderdik. Yeni kadromuz 28 kişi." dedi.

"EN BÜYÜK ŞAMPİYONLUK ADAYIYIZ, SAĞ ÇIKAMAZLAR"

Taraftarların Igor Tudor tepkisi hakkında konuşan sarı-kırmızılı kulübün patronu, "Tudor aleyhinde tavır sergilemek Galatasaray'a ne fayda getirir? taraftar, destek için gelmiyor mu? Taraftarımızdan rica ediyorum, biz bu sene şampiyonluğun en büyük adayıyız. Artık kenetlenme zamanı. Herkes tribüne gelsin. 50 bin kişiye oynamamız lazım. 50 bin kişi olursa, buradan kimse sağ çıkamaz" açıklamasını yaptı.

LEVENT NAZİFOĞLU'NUN SÖZLERİNE YANITI

Eski yönetici Levent Nazifoğlu'nun Beyaz TV'de yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özbek, "Levent Nazifoğlu çıkmış böyle şeyler söylemiş. Sevdiğim bir arkadaşım, birlikte çalıştık. Demek bunları söylemeye ihtiyaç duymuş. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelrini kullandı.

"SELÇUK İÇİN TUDOR KARAR VERECEK"

"Selçuk İnan ayrılacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Özbek, "Selçuk İnan'ın durumunu Tudor belirleyecek. Oynayacak mı, oynamayacak mı diye. Benim bir şey söylemem yanlış olur" açıklamasını yaptı.

FEGHOULI'DEN SAKATLIK AÇIKLAMASI

Galatasaray gibi köklü ve geçmişi olan bir takıma geldiğim için mutluyum. Başkana teşekkür ederim, bana güvendi ve arkamda durdu. beni buraya getirdi. Savaşçı ruhumu Galatasaray'a katacağım. Galatasaray'da bir çok kupa kazanmak istiyorum. Sakatlığım iyi gidiyor. İki hafta içerisinde takımla birlikte olacağımı düşünüyorum. Daha önce gelmek isterdim ama benimle ilgili sıkıntı yoktu. Şükürler olsun artık Galatasaray'dayım ve bir an evvel, forma giymek için sabırsızlanıyorum.

FEGHOULI: "FENERBAHÇE'DEN TEKLİF ALDIM AMA..."

Fenerbahçe'den teklif yaptı ama tercihimi başka bir takımdan yana kullandım. Galatasaray'dan teklif aldığımda, şüphe duymadan kabul ettim. Futbol anlamında Slaven Bilic ile ilgili bir şey konuşmadık. Türk halkı ile ilgili bana bilgi verdi.

FERNANDO'DAN GUARDIOLA - TUDOR KIYASLAMASINA YANIT

Pep Guardiola önemli bir isim, Igor Tudor ile felsefesi farklı olabilir. Ancak her hoca takımından iyi futbol ister. Premier Lig ile Türkiye Ligi'ni kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama Kayserispor maçında hızlı oyun ve kaliteli isimler gördüm. Hızlı oyuncumuz varsa ligde başarılı olabilirsiniz.

FERNANDO: "MELO'YU BİLİYORUM, BEN DE..."

Taraftar beni inanılmaz büyüledi. Daha önce de ne kadar önemli bir taraftar grubu olduğunu biliyordum. Kayserispor maçında buna canlı şahit oldum. Onlara teşekkür ederim. Felipe Melo, taraftarın gözünde bir idol. Ben de buraya kendi tarihimi yazmaya, şampiyonluklar yaşamaya geldim.

MAICON: "STOPERLERİN BAŞARISI..."

Stoperlerin başarı birçok nedene bağlı. Takım halinde dengeli olmalısınız, tüm takım olarak iyi oynamalısınız. Birçok faktör bir araya gelince Kayserispor maçında sıkıntılar olmadı. Ayrıca Fernando Muslera gibi de harika bir kalecimiz var.

NDIAYE: "DOĞRU KARAR ALDIĞIMI GÖRDÜM"

Teklif gelince ister istemez bir sporcu olarak düşünüyorsunuz. Verdiğim kararın ben kadar doğru olduğunu düşünüyorum. Taraftar bana destek verdi, odaklanmam gereken takımın başarısı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler