SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maicon Marques kimdir? Antalyaspor, Maicon'u renklerine kattı!

Antalyaspor, Rusya'nın Lokomotif Moskova takımının Brezilyalı futbolcusu Maicon Marques'i kadrosuna kattı. Maicon, Antalyaspor Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen törenle kendisini 3 yıllığına kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, törende yaptığı konuşmada, ofansif olarak birkaç mevkide oynayabilen defansif tekniği iyi olan, süratli bir oyuncuyu transfer ettiklerini söyledi. Peki Maicon Marques kimdir?

Maicon Marques Antalyaspor'da. Lokomotiv Moskova'da oynayan 27 yaşında sol kanat oyuncusu Maicon ile Antalyaspor 3 yıllığına sözleşme imzaladı. Takım arkadaşları tarafından Maicon 'Bolt' olarak anılan Brezilyalı futbolcu, Antalyaspor ile sözleşme imzaladı. Maicon, Eto'o ile birlikte oynayacak olmanın heyecanı yaşadığını söyledi. Peki Maicon Marques kimdir?

MAICON'DAN ANTALYASPOR AÇIKLAMASI

Lokomotiv Moskova ile sözleşmesi sona eren 27 yaşındaki Brezilyalı Maicon ise 7 yıl Rusya’da oynadığını hatırlatarak bundan sonra Antalyaspor için mücadele edeceğini belirtti. Takımın gelecek yılki hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Maicon, şunları kaydetti:

"Bu projede bana inanan ve güvenenlere teşekkür ediyorum. Antalyaspor'un Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olacağına inanıyoruz. Şehri biliyordum. Lokomotiv ile Antalya’ya kampa gelmiştim. Teklif geldiği zaman inceleme şansım oldu. Antalyaspor'un geçen yıl iyi bir sezon geçirdiğini biliyorum. Charles zaten takım arkadaşımdı. Brezilyalılar var onları da biliyordum. Eto'o dünya yıldızı. Bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyum, takımıma iyi bir sezon diliyorum."

MAICON MARQUES KİMDİR?

Maicon Marques Bitencourt, 18 February 1990 tarihinde Duque de Caxias'da doğan Brezilya futbolcu, daha çok Maicon adıyla bilinir. Maicon, futbola 2008 yılında Fluminense U19 takımında başladı. sol kanatta oynayan Maicon'a çok hızlı olması nedeniyle Usain Bolt'tan alıntı yapılarak Maicon Bolt adı takılmıştır. 2009 yılında Fluminense A takımına çıkan Maicon, partneri diyebileceğimiz Fred'e verdiği paslarla birçok golün atılmasında rol sahibi oldu. 34 maçta formasını giydiği bu takımda Maicon 2 gol attı. %50 hakkı Traffic Group'a satılan Maicon, 2010 yılında 4 milyon Euro karşılığında Lokomotiv Moskava takımına gitti. 4.5 yıllık anlaşma imzalayan Maicon, 2010-2017 yılları arasında 158 maçta forma giydi ve 23 gol attı.

Maicon, Brezilya U17 ve U20 takımlarında oynadı. Almanya U20 takımı ile Mısır'da oynanan U20 Dünya Kupası maçında 76. dakikada oyuna girdi. Maicon, 1-0 yenik durumdaki Brezilya forması ile attığı 2 gol ile takımını Almanya karşısında 2-1 öne geçirdi ve yarı finale çıkmasını sağladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler