SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jeremy Menez kimdir? Antalya'da Jeremy Menez coşkusu yaşanıyor!

Jeremy Menez, Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için Türkiye'ye geldi. Antalyasporlu taraftarların büyük coşku ile karşıladığı tecrübeli futbolcu, kariyerinde Milan, Roma, PSG ve Monaco takımlarında oynadı. Peki Jeremy Menez kimdir?

Jeremy Menez, birçok ünlü kulupte top koşturmuş olan deneyimli futbolcu, Antalyaspor ile anlaşmak imzalamak için Türkiye'ye geldi. Yeni sezonda hedefini büyülten Antalyaspor, Roma, Milan, PSG ve Monaco Avrupa'nın büyük takımlarının formasını giymiş Jeremy Menez ile sözleşme imzalıyor. Antalyaspor tarafından daha önce yapılan açıklamada "Kulübümüz, Fransa'nın Bordeaux takımında forma giyen Jeremy Menez ile yaptığı görüşmeler sonucu, protokol imzalamıştır. Kendisini 3 yıllığına Antalyasporumuza bağlayan sözleşmeye imza atan deneyimli kanat oyuncusu ile resmi transfer dönemi başladıktan sonra sözleşme imzalanacaktır." ifadelerine yer verilmişti. Peki Jeremy Menez kimdir?

JEREMY MENEZ KİMDİR?

Jeremy Menez, 7 Mayıs 1987 tarihinde Fransa'nın Longjumeau kentinde doğdu. Fransız futbolcu, futbol kariyerine Sochaux takımında başladı. 2004-2006 senelerinde oynadığı bu takımda 55 maçta 7 gol atmayı başardı. 17 yaşında Ligue 1 tarihinin hat-trick yapan en genç oyuncusu olarak tarihe geçen Bordeaux'ya yedi dakikada üç gol atarak lig tarihinin en hızlı üçlemelerinden birine imza attı.

Bir sonraki sezon takımın değişmezleri arasında yer alan Jeremy Menez, PSG, Bordeaux ve Arsenal'den gelen teklifleri geri çevirdi ve Monaco ile sözleşme imzaladı. 2006-2008 yılları arasında giydiği Monaco forması altında Jeremy Menez, 57 maçta 14 gol attı. Monaco'da teknik direktör değişikliği ve sakatlığı nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı ve Roma'ya 10,5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Roma'da 2008-2011 yılları arasında 84 maçta forma giyen Jeremy Menez, 7 gol attı. Jeremy Menez, Roma'da teknik direktör değişikliği arasında fazla bir forma şansı bulamadı. Bu yüzden 2011 yılında PSG takımına transfer oldu. Zlatan İbrahimoviç ile sahi içinde iyi anlaşan Jeremy Menez, 2011-2014 seneleri arasında 79 maçta 14 gol attı.

Jeremy Menez, 2014'de Milan'a transfer oldu ve kariyerinin en iyi zamanını geçirdi. 2011-2012 sezonunda 34 maçta 16 gol atan Jeremy Menez, takımında en golcü ismi olmayı başardı. Fakat bir sonraki sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 26 maçta formaya giyemeyen Jeremy Menez, sonraki sezon için Bordeaux takımı ile anlaştı. Jeremy Menez, bu takım ile çıktığı ilk maçta rakip takımın oyuncusunun kafasına basması sonucunda kulağının bir kısmı koptu.

2017-18 sezonu başında Antalyaspor'a transfer oldu.

Başarılar
Mayıs 2004: Avrupa U-17 Şampiyonluğu
Hazitan 2003: Tournoi de Salerne, Altın Ayakkabı
Nisan 2003: Tournoi de Montaigu Finali
Kasım 2003: Val-de-Marne Şampiyonluğu
Şubat 2005: Mısır'da Meridyen Kupası Şampiyonluğu

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler