SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir'in rakibi Sevilla'yı tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu aşamasında temsilcimiz Medipol Başakşehir, İspanya'nın Sevilla takımı ile eşleşti. İlk maçı kendi sahasında oynayacak temsilcimiz, rövanş maçını deplasmanda yapacak. ispanya'nın güclü takımı Sevilla'yı kısaca tanıyalım.

Geçen sezon ligi 4.sırada tamamladılar

Geçen sezon ünlü teknik adam Jorge Sampaoli (günümüzde Arjantin Milli Takım teknik direktörü) yönetiminde ligi 72 puanla 4.sırada bitiren Sevilla böylece play-off turuna katılma hakkı kazanmıştı. Sevilla geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasından çıkmış ancak 2.tur aşamasında Leicester City'e elenmişti.

Önemli transferler ve yarı finalist hoca Berizzo

Sevilla yeni sezon öncesinde önemli transferler yaptı. Fenerbahçe'de Simon Kjaer dışında Jesus Navas, Nolito, Corchia, Luis Muriel, Ever Banega gibi önemli ismler geldi. Teknik direktörlüğe ise geçen sezon Celta Vigo ile başarılı olan Eduardo Berizzo geldi. Arjantinli teknik adam geçen sezon Celta Vigo ile hem UEFA Avrupa Ligi'nde hem de Kral kupasında yarı final oynamıştı.

Sevilla daha önce Fenerbahçe ve Eskişehirspor'a elenmişti

Sevilla, Avrupa Kupalarında temsilcilerimiz ile daha önce iki kez eşleşmişti. Fenerbahçe karşısında 2007-08 sezonunda 3-2 biten iki maç sonunda seri penaltı vuruşları sonucu elenen Sevilla, 1970-71 sezonunda Fuar şehirleri kupasında Eskişehirspor'a 1-0 ve 1-3 ile elenmişti.

Kjaer geliyor

larak Fenerbahçe forması giyen ve Sevilla'ya transfer olan Danimarkalı defans oyuncusu Simon Kjaer, böylece Medipol Başakşehir ile bir kez daha karşı karşıya gelmiş olacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler