SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konyaspor kupayı kazandı Fenerbahçe ve Galatasaray yandı

Türkiye Kupası'nı Konyaspor'un kazanması, Fenerbahçe ve Galatasaray açısından UEFA Avrupa Ligi'nde bir fazla ön eleme anlamına geldi.

Türkiye Kupası Finali'nde Konyaspor, Başakşehir'i penaltılar sonucunda 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı aldı ve bu sonuç ligin üst sıralarında yer alan takımlara UEFA yolunda büyük darbe vurdu.

FENERBAHÇE YA DA GALATASARAY'IN DURUMU

Konyaspor'un zaferinin ardından Spor Toto Süper Lig'i 3. sırada tamamlayan takım UEFA Avrupa Ligi'ne 3. Ön Eleme Turu'ndan girerek gruplara kalmak için en az 2 eşleşme geçmek zorunda kalacakken, 4. sırada yer alan ekibin ise 2. Ön Eleme Turu'ndan kupaya dahil olarak, gruplara kendini atabilmek için 3 eşleşmeden galip ayrılması gerekecek.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE MAÇLAR NE ZAMAN?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. Ön Eleme Turu 13 Temmuz'da başlayacakken, 3. Ön Eleme Turu'nda ise ilk maç 27 Temmuz'da oynanacak.

Öte yandan Galatasaray ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kadar yer alacakları her eleme turunda seri başı olacak.

ANTALYA'NIN AVRUPA ŞANSI KALMADI

Başakşehir'in kupayı kazanması durumunda ligin 5. sırasında yer aldığından UEFA Avrupa Ligi hakkı kazanacak olan Antalyaspor da, büyük üzüntü yaşadı. (Sporx)

SPORDA SON 24 SAATTE NELER OLDU?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler